Yurtdışından iPhone 5 Alacaklara Uyarı

21 Eylül’de ilk olarak ABD ve Avrupa’da satışa çıkacak olan iPhone 5’i yurtdışından alıp, Türkiye’de kullanmak isteyenleri kötü bir süpriz bekliyor.

 

Apple’ın yeni telefonunda kullanılan “nano SIM” teknolojisi, iPhone 5 kullanmak isteyenlere SIM kartlarını da yeniletecek. Çünkü daha önceki modellerde kullanılan micro SIM kartların yerine iPhone 5’te daha ufak ulan “nano SIM” kart kullanılıyor.

Önceki modelllerde normal SIM kartlardan kesilerek de elde edilebilen micro SIM kartların aksine nano SIM kartlarda böyle bir yöntem uygulanamıyor. iPhone 5 için Türkiye’deki operatörlerin nano SIM kart hazırlıkları devam ederken, bağlantı/şarj giriş noktası da önceki modellere göre küçülen iPhone 5’te eski şarj cihazları ve istasyonlarını kullanabilmek için de dönüştürücü gerekecek.

FİYATI NE KADAR OLACAK

ABD’de kontratlı satış fiyatı 16 GB için 199 dolar, 32 GB için 299 dolar ve 64 GB içinse 399 dolar olarak belirlenen iPhone 5 ile birlikte iPhone 4S’in ABD’deki kontratlı satış fiyatı 99 dolara düşürüldü. iPhone 4’ün ise konratlı olarak ücretsiz sunulacağı açıklandı.

 

 

______************______

Kaynak:365 haber

 

Yorum bırakın